Cloud PR Wire

DeFi-protocol ERD lanceert USDE Stablecoin-protocol voorafgaand aan een mijncampagne

–News Direct–

Ethereum Reserve Dollar (ERD), het gedecentraliseerde kredietprotocol, lanceerde vandaag, na bijna een jaar in ontwikkeling te zijn geweest, het USDE Stablecoin-protocol. ERD is een kredietplatform waarmee gebruikers USDE kunnen lenen, een aan USD gekoppelde stablecoin die eigen is aan het platform, en waarbij liquid staking derivatives (LSD's – liquide stakingsderivaten) en bluechip DeFi-tokens als onderpand worden gebruikt. Het protocol hanteert een minimale onderpandratio van 110%, waarbij het een evenwicht handhaaft tussen decentralisatie, kapitaalefficintie en prijsstabiliteit.

In de snelle wereld van blockchain en cryptovaluta groeit de vraag naar volledig gedecentraliseerde stablecoins. De uitdaging was om tegelijkertijd kapitaalefficintie, prijsstabiliteit en decentralisatie te verkrijgen, een combinatie die moeilijk te realiseren bleek.

Er zijn talloze pogingen ondernomen om stablecoins te creren die zowel gedecentraliseerd als kapitaalefficint zijn. Deze inspanningen leidden echter vaak tot aanzienlijke prijsschommelingen, waardoor ontkoppeling (depegging) en ineenstorting plaatsvond. De sector heeft dus de keuze tussen kapitaalefficintie en decentralisatie, waarbij prijsstabiliteit een fundamentele vereiste is voor de acceptatie van elke stablecoin.

Ethereum Reserve Dollar is ontworpen om deze uitdagingen aan te pakken. Het ERD-protocol is volledig gedecentraliseerd en biedt een veiligere oplossing voor de dominante gecentraliseerde en semi-gecentraliseerde stablecoins op de markt. Het maakt gebruik van onmiddellijke aflossingen om de prijspariteit te handhaven en stelt leningen veilig met behulp van een stabiliteitspool met USDE, waardoor onmiddellijke liquidatie mogelijk gemaakt wordt en de noodzaak voor curatoren om liquiditeit voor te bereiden, of deel te nemen aan een complex veilingproces, omzeild wordt.

Het ERD-team maakt ook gebruik van de principes van de moderne financile theorie om een veerkrachtiger stablecoin te creren. Tijdens de eerste lancering ondersteunt het ERD-protocol de LSD's als onderpand. Het project zal echter het eerste kredietprotocol zijn dat onderpandondersteuning introduceert voor een groep top DeFi-altcoins, en deze introductie staat gepland voor de upgrade die in eerste kwartaal van 2024 zal plaatsvinden. Deze toevoeging heeft tot doel om $USDE te transformeren in een, door een index ondersteunde stablecoin die de marktdynamiek van het grotere Difi-ecosysteem weerspiegelt, waardoor diversificatie wordt gebruikt om de blootstelling aan de prijsvolatiliteit van afzonderlijke onderpanden te reduceren.

Het ERD-team stelt met name de lancering van een governance-token uit om zich in eerste instantie te concentreren op duurzame protocolontwikkeling en -uitbreiding. Dit staat in schril contrast met de standaardpraktijken in de sector, waarvan bekend is dat ze in een vroeg stadium fondsenwervingscampagnes lanceren rond governance-tokens, ten koste van de gezondheid van het ecosysteem op de lange termijn.

De sector is nog steeds op zoek naar een haalbare oplossing voor de behoefte aan een stabiele waardeopslag in de keten die het kernprincipe van blockchain-technologie hooghoudt: decentralisatie., aldus Steve Hopkins, CMO bij ERD. ERD is dit en nog veel meer; het is een oplossing die ontworpen is om een echt gedecentraliseerd reservemiddel op het Ethereum-netwerk te worden. Wij zijn van mening dat ERD een belangrijke stap voorwaarts biedt in blockchain- en DeFi-technologie. We zijn zeer verheugd om het met de wereld te kunnen delen.

Na de succesvolle lancering van het gedecentraliseerde kredietprotocol, zal het ERD-team op 7 december 2023 een twee weken durende mijnbouwcampagne lanceren. Mijners, deposanten in de stabiliteitspool en actieve leden van de gemeenschap zullen strijden om punten, die op een later tijdstip zullen worden geregistreerd en overwogen.

Volg het project on Twitter, @Ethereum_ERDvoor meer informatie over het ERD-protocol en het overzicht met toekomstige evenementen. Ervaar het gedecentraliseerde kredietplatform dat is gebouwd voor de onzekerheden van morgen op https://app.erd.xyz.

Over Ethereum Reserve Dollar:

Ethereum Reserve Dollar (ERD) is een gedecentraliseerd kredietprotocol waarmee gebruikers in USDE kunnen lenen, een stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, en waarbij als onderpand gebruik gemaakt wordt van gespecificeerde LSD's en bluechip DeFi-tokens. Het biedt een minimale onderpandsratio van 110% en stelt leningen veilig met een stabiele pool van USDE en andere Ethereum-gebaseerde activa.

ERD heeft tot doel de dominantie van gecentraliseerde stablecoins aan te pakken en een werkelijk gedecentraliseerd, kapitaalefficint alternatief te bieden. De voordelen van ERD omvatten lage variabele rentetarieven, een hoge kapitaalefficintie, directe aflossingen en decentralisatie. Het doel is om een echt gedecentraliseerd reservemiddel op het Ethereum-netwerk te worden.

Contact Details

Steve Hopkins

official@erd.xyz

Company Website

https://www.erd.xyz/

View source version on newsdirect.com: https://newsdirect.com/news/defi-protocol-erd-lanceert-usde-stablecoin-protocol-voorafgaand-aan-een-mijncampagne-606476149

Ethereum Reserve Dollar

comtex tracking

COMTEX_444552636/2655/2023-12-06T13:34:58